Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Vanaf het moment dat ik geboren ben waren er al honden om mij heen. Mijn ouders hebben altijd een hond in huis gehad. Kwam ik vroeger als kind bij mijn grootouders dan waren daar ook altijd honden. Mijn grootouders en ouders fokten ook altijd nestjes met hondjes en dan was ik daar niet weg te slaan. De liefde voor honden is er bij mij dus altijd al geweest.

Toen onze kinderen naar school gingen moest er natuurlijk ook bij ons een hond komen. De keuze viel op een Gordon Setter. We noemden haar Belle. Helaas is ze maar 9 jaar geworden.

Sinds 2006 zijn we in het bezit van onze eerste Engelse Cocker Spaniel, Diddlina van de Dollardhoeve en we noemden haar Hekkie. Een heerlijke hond en al  gauw besloten we dat we zelf ook een nestje wilden fokken. In 2008 kregen we ons eerste nest en hebben daar een teefje uit gehouden. Haar naam is Amalia Bernice van de Li-Ju-Ré hoeve. Haar roepnaam is Momo.

Ook hebben we Inéz , Rose en Maartje. Inéz Vitahotellets Gertrud Gepard komt uit Zweden. Rose en Maartje zijn bij ons in huis geboren. Zij zijn zusjes van elkaar en hebben allebei een Zweedse vader.

Uit het laatste nest van Diddlina hebben we ook een teefje gehouden. Haar naam is Molly Heather Isabel.

Onze honden leven bij ons in huis samen met onze drie kinderen, Lise, Juul en Rens, naar wie de kennelnaam vernoemd is. Meestal een drukte van belang dus. Gelukkig hebben we veel ruimte in huis en een grote tuin, waar de honden naar hartelust kunnen ravotten.

Verder vind ik het erg leuk om kennis op te doen over honden. Ik ben in het bezit van het KK 1 diploma en het KK 2 diploma.  KK staat voor Kynologische Kennis en de examens worden afgenomen door de Raad van Beheer. Nu ga ik verder met de opleiding Exterieur en Beweging voor honden. Ook wordt deze opleiding weer gegeven door de Raad van Beheer.

Af en toe fokken wij een nestje Engelse cocker spaniels. De pupjes worden dan bij ons in huis geboren en groeien op temidden van onze familie en dieren.

Ik wens u veel kijkplezier op onze site.

Mardi