Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Vanaf het moment dat ik geboren ben waren er al honden om mij heen. Mijn ouders hebben altijd een hond in huis gehad. Kwam ik vroeger als kind bij mijn grootouders dan waren daar ook altijd honden. Mijn grootouders en ouders fokten ook altijd nestjes met hondjes en dan was ik daar niet weg te slaan. De liefde voor honden is er bij mij dus altijd al geweest.

Toen onze kinderen naar school gingen moest er natuurlijk ook bij ons een hond komen. De keuze viel op een Gordon Setter. We noemden haar Belle. Helaas is ze maar 9 jaar geworden.

Sinds 2006 zijn we in het bezit van onze eerste Engelse Cocker Spaniel, Diddlina van de Dollardhoeve en we noemden haar Hekkie. Een heerlijke hond en al snel  besloten we dat we zelf ook een nestje wilden fokken. In 2008 kregen we ons eerste nest en hebben daar een teefje uit gehouden. Haar naam is Amalia Bernice van de Li-Ju-Ré hoeve. Haar roepnaam is Momo.

Ook hebben we Inéz , Alice, Bonnie, Queeny, Sarah , Tom  en Pip . Inéz Vitahotellets Gertrud Gepard komt uit Zweden. Alice, Queeny, Sarah  en Bonnie  zijn bij ons in huis geboren. Zij zijn dochter en klein-dochter van Inez.

Wie we ook niet moeten vergeten is onze poes Rosalie, een Maine Coon poes en zij is ontzettend gek met de honden . De liefde is wederzijds .

Onze honden leven bij ons in huis samen met onze drie kinderen, Lise, Juul en Rens, naar wie de kennelnaam vernoemd is. Meestal een drukte van belang dus. Gelukkig hebben we veel ruimte in huis en een grote tuin, waar de honden naar hartelust kunnen ravotten.

Verder vind ik het erg leuk om kennis op te doen over honden. Ik ben in het bezit van het KK 1 diploma en  KK 2 diploma  en het diploma  Exterieur en Beweging. KK staat voor Kynologische Kennis en de examens worden afgenomen door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied.  Verder houd ik mijn kennis bij door regelmatig bij te scholen op de Kennistour van de Raad van Beheer en vaak naar lezingen over de kynologie te gaan. 

Af en toe fokken wij een nestje Engelse cocker spaniels. De pupjes worden dan bij ons in huis geboren en groeien op temidden van onze familie en dieren.

Ik wens u veel kijkplezier op onze site.

Mardi